bertilkok.punt.nl
Kok gaat zo weg
RelativiteittijdEinstein zei het al: ”Tijd is relatief”. Zo ook in huize Kok. Het beste voorbeeld daarvan is het woordje “zo”. Als ik meld dat ik zo weg ga, heb ik bij wijze van spreke de jas al aan en de sleutels in de hand. Bij vrouwlief ligt dat anders. Als zij aangeeft dat we zo weg kunnen kan het prima zijn dat het toilet nog bezocht moet worden, het haar nog geborsteld moet worden, het gezicht nog geplamuurd moet worden, de hond nog moet worden uitgelaten, de vaatwasser nog in- en uitgepakt moet worden of de halve marathon nog moet worden gelopen. Het woordje zo heeft daardoor bij ons twee bijna tegenovergestelde betekenissen gekregen.

Onze zoon, ook niet gek, leerde dit al vrij jong. Als wij aankondigden naar een verjaardag te gaan en we meldden dat we zo weggingen kwam al gauw de vraag “Pappa's zo of mamma's zo?” Waarbij hij zelf overigens sterk de voorkeur gaf aan mamma's zo. Uiteraard hebben we hier onze weg in gevonden. Als ik over een kwartier weg wil roep ik direct “we gaan zo”. Na zo'n kwartier is het grootste gedeelte van de to do list voor vrouw en kind dan wel gebeurd en kan ik mijn planning redelijk aanhouden. Omgekeerd moet ik tegenwoordig wel eens tot wat meer haast aangezet worden, want aanpassen naar mamma's zo werkt best rustgevend.

Slechts één wezen in ons huishouden is volstrekt immuun voor dergelijke subtiliteiten. Als onze hond Cockie hoort dat we “zo” uitgaan gaat het woord “zo” volledig aan hem voorbij. Het woordje “uit” daarentegen heeft direct zijn volledige aandacht. Al kwispelend, blaffend en tegen de deur op springend laat hij weten dat het dan ook nú  moet gebeuren. En of mamma of pappa met hem mee gaat, zal hem een worst wezen.

Reacties

Raymond op 17-01-2012 08:54
Ha, herkenbaar verhaal. Ook dat 'uit', trouwens! :)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl