bertilkok.punt.nl
Kok finisht weer
Stadshagenrun 2011 startnummerKok finisht weer? Inderdaad. Bijna precies 4 jaar geleden rondde ik een start to run sessie af met het uitlopen van een afstand van 3 kilometer. Daarna beletten knieblessures mij het verdere hardlopen.

Het zal menigeen niet ontgaan zijn dat ik deze zomervakantie opnieuw gestart ben. Nog steeds met knieblessure overigens. En niet zomaar één, maar een gescheurde binnenmeniscus. Doordat de last die ik daarvan heb met hardlopen niet erger is dan bij gewoon lopen, besloot ik toch te beginnen met joggen.
 
Dit deed ik met behulp van Evy. Zij hielp mij een eind op weg, maar maakte uiteindelijk haar belofte niet waar. Meerdere malen per weken had ze in mijn oortjes gefluisterd dat we zouden toewerken naar het gemakkelijk hardlopen van een afstand van 5 kilometer. Welnu lieve Evy, DAT moet nog steeds gebeuren. Het is nu bijna een maand geleden dat wij ons schema afrondden, maar nog geen enkele keer is het woord gemakkelijk bij mij opgekomen. Ook worden als lekker, leuk en fijn schieten mij zelden te binnen wanneer ik mezelf er weer toe gezet heb om te gaan lopen. Wel zaken als "ik ben gek dat ik dit doe""ik wil naar huis" "hier kan ik afsnijden" en "laat ik die Evy niet tegen komen".
 
De reden om opnieuw te gaan hardlopen was dat ik me fitter wilde voelen en niet vervallen in algehele lamlendigheid. Om diezelfde reden loop ik nog steeds minimaal twee keer per week 5 kilometer. Maar gemakkelijk is het nooit. Het is me zelden gelukt om de afstand af te leggen zonder het jogtempo nu en dan om te zetten in een wandeltempo. 

Stadshagenrun 2011 van te voren

 
 Vandaag stond de Stadshagenrun gepland. Niets bijzonders dacht ik, want het paste prima in mijn schema van twee keer per week. Toch brengt zo'n loop met 1.700 deelnemers iets speciaals. Veel publiek langs de kant, een muziekkapel die speelt als je langs loopt, wat DJ's onderweg en vooral veel mensen die zich net als ik om wat voor reden dan ook er toe hebben gezet om aan het gebeuren deel te nemen.
 
Mij was op het hart gedrukt vooral mijn eigen tempo te lopen. Wat in mijn geval langzaam betekent. De snelste tijd die ik gerealiseerd heb de afgelopen weken was 33 minuten en 18 seconden. Vandaag had ik twee doelen. Of eigenlijk drie. Doel één: blijven hardlopen, dus niet wandelen. Doel twee: de tijd verbeteren die Anne Baarde twee jaar geleden liep, te weten 32 minuten en 21 seconden. Het derde doel: genieten.

Echt geslaagd ben ik niet in deze doelen. Vlak voor het laatste rechte stuk heb ik een héél klein stukje gewandeld, een pas of tien. Mijn eindtijd was 33 minuten en 37 seconden. Ik heb daarmee de tijd van Anne niet verbeterd en zelfs mijn eigen snelste tijd niet.  Dit ondanks de indrukwekkende eindsprint die ik er uit wist te persen. En waardoor ik waarschijnlijk weer een week loop te hinkepinken, maar dit terzijde.

En genieten? Tsja, dat doe ik toch vooral achteraf. De belangrijkste en reeds vermelde reden om dit te doen is om me fitter te voelen en dát doel haal ik toch iedere keer, zelfs als het hardlopen voor geen meter wil. Volgende week loop ik met enkele bekenden de Wim Petersloop bij AV PEC 1910. Het doel? Ach, het past weer in mijn schema.
Stadshagenrun 2011  vertrek

Stadshagenrun 2011 finish


Reacties

Anne op 22-10-2011 14:38
Hulde!
En bedenk je dat ik die 5km liep nadat ik 3 maanden eerder al de 6,5 km had gelopen (4 mijl) dus had al wat duurvermogen.
 
 Nogmaals: HULDE!
erikdriessen op 28-10-2011 11:36
Moet ook nodig weer gaan rennen....die onderste foto ziet er inderdaad tamelijk indrukwekkend uit. Jeugdig zelfs, sportief, makkelijk, elan, dat soort werk.
Bertil op 28-10-2011 12:33
Bedenk je goed. Ik heb ook nog wel een foto waarbij je denkt dat het per direct afgelopen kan zijn met Kok.... ;-)
op 05-01-2012 18:42
Hoi Bertil,
 
Ik kwam je tegen in de lijst van twitter contacten, en zag je website.
Zo ook las ik je berichten over het hardlopen.. Wat klinkt dat bekend zeg! En respect dat je het volhoud :-D..
 
Ik ben ook (zo'n 2/3 maanden geleden ergens) aan het hardlopen geslagen.. precies om dezelfde reden. Mijn zus loopt ook met Evy, maar ik wilde wat anders dus heb zelf muziek samengesteld met zelf ingesproken tekst er tussendoor.. Helaas kan ik mijzelf er niet echt netjes toe zetten dus ben nog steeds bij het begin haha.
 
Wat ik fantastisch vind is dat je het wel gered hebt! Gefeliciteerd!
Keep up the good work! :)
 
Liefs Vera

op 25-01-2012 11:04
@
Bedenk je goed. Ik heb ook nog wel een foto waarbij je denkt dat het per direct afgelopen kan zijn met Kok.... ;-)

Laat eens zien?
bertilkok op 25-01-2012 11:10
Ehm. Het is inmiddels januari 2012. Door bekende aloude knieproblemen en een scheurtje in de binnenmeniscus is het hardlopen al enige tijd gestopt.....
 
EK op 07-02-2012 13:00
Ai das verveled broertje, ik ben in half januari begonnen en mocht ook met knieklachten meteen 2 weken rust nemen
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl